Wat achtergrond

IT zit bij mij in het bloed: mijn eerste vakantiebaantje als brugklasser op de middelbare school was in de zomervakantie mijn vader helpen websites bouwen. Zo is mijn liefde voor programmeren en techniek ontstaan en doe ik niets liever. Hoewel ik het websites bouwen al een langere tijd niet meer doe, kan ik mijn passie voor IT kwijt op gebied van data: geen analyse is te moeilijk, geen infrastructuur te complex en geen organisatie die er geen waarde uit kan halen. Al ruim 11 jaar zet ik me in om organisaties in verschillende sectoren hun data-gerelateerde doelen te realiseren. 

Als senior BI/data specialist weet ik als geen ander het belang van de brug tussen de techniek en de organisatie, en dat het een wisselwerking is tussen de twee. Daarom zet ik mijn communicatieve en adviserende vaardigheden graag in om niet alleen requirements op te halen en deze juist te vertalen, maar ook om processen te coördineren (in zowel Agile als waterval), personen, teams en organisaties te begeleiden en waar nodig de handen uit te mouwen te steken. En dit laatste kan ik erg goed! 

Ik bezit ook de technische kennis om inhoudelijk ook over de techniek mee te denken, het door te ontwikkelen en actief mee te bouwen. 

Zo heb ik ruim 11 jaar ervaring op het gebied van data-analyse. Van real-time dashboards naar automatische periodieke C-level rapportages, van rapportage voor niche werkzaamheden, tot overkoepelende overzichten. Ik heb ze allemaal gebouwd in Microsoft PowerBI met een stapje erbij: advies geven voor vervolgstappen. Want wat is een mooi inzichtelijk dashboard als de eindgebruiker niet weet wat met de informatie gedaan moet worden? Met een stukje training en begeleiding help ik ze verder. 

Wat verder naar de “achterkant” kom je op het gebied van data engineering. Ook daar heb ik me in de afgelopen 7 jaar in mogen ontwikkelen op de Microsoft Azure Stack. Van migraties van on-premises naar de cloud, bestaande processen updaten naar de nieuwste Azure services, of juist iets compleets nieuws neerzetten. Is er al een plan? Dan kan ik die, vaak end-to-end, bouwen. 

Zijn er vragen over hoe we dit het beste kunnen doen om aan de behoeften van de organisatie te voldoen? Dan kan ik meedenken: ik heb al veel platforms gezien en gebouwd en de afgelopen 4 jaar me veel bemoeid met de data architectuur binnen organisaties. Daarbij hou ik me aan standaarden die breed gedragen worden binnen het Data Management zoals DAMA-DMBOK. 

Omdat ik weet dat alleen projecten uitvoeren en ervaring opbouwen niet altijd afdoende is, heb ik ook de nodige certificeringen behaald om mijn praktische kennis theoretisch te ondersteunen. Zo ben ik een gecertificeerde SCRUM Product Owner en Scrum Master. Heb ik diverse Microsoft certificeringen op het gebied van data en kan ik daar binnenkort een aantal toevoegen op het gebied van IT architectuur.

© 2008 – 2023 GiGi Levens – Draait op WordPress – Ontworpen door BrainWork, KvK: 56819676

error: Content is protected